Et ve Sakatatlar

Et ve sakatatlar iyi protein ve mineral kaynağıdır.

Etler: Etin yağsız tarafı iyice çekildikten sonra pişirilir. Etler çocuğa ya haşlama ya da ızgara yapılarak verilir. Ayrıca et suyu, çorbalarda da kullanılır; 3. aydan itibaren suyu çorbalara ilave edilir. 6. aydan itibaren iki defa çekilmiş kıymadan yapılmış cızbız köfte olarak alıştıra alıştıra verilir.

Karaciğer: Karaciğerin zarı temizlendikten sonra bir miktar suda haşlanır. Ezilerek püre haline getirilir. Bir tutam tuz ilave edilerek 7. aydan itibaren bebeğe verilir. Çorbaların içine de konabilir.

Beyin: Zarı temizlendikten sonra tuzlu suda haşlanır. İyice ezilir ve 7. aydan itibaren bebeğe verilir. Yalnız son zamanlarda, beyinde enfeksiyon çabuk ürediği için bebek beslenmesinde önerilmemektedir.

Balık: Protein, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besin maddesidir. Çocuklara 8. aydan itibaren verilebilir. Başlangıçta pisi, dil, kalkan, kırlangıç gibi yağsız balıklar haşlama veya ızgara yapılarak verilmelidir. Balık verilirken üzerine limon sıkılmalıdır. Azdan başlanarak alıştıra alıştıra verilir.

 
 
Copyright © BEBEK BESLENMESİ