Sebze Püreleri

Patates ve havuç püresi: Orta büyüklükte 2 patates veya havuç iyice temizlenir, yıkanır (Kabuğu soyulmamalıdır.), 1 litre su içinde haşlanır. Piştikten sonra ezilir, bir miktar süt ile yumuşatılır, bir tutam tuz ve bir çay kaşığı yağ (sıvı bitkisel yağ) ilave edilir. 5.- 6. aydan itibaren çocuğa verilir. İstenirse havuç ve patates birlikte püre yapılabilir.

Kabak püresi: Yıkanıp ayıklanan taze kabak, ufak parçalara ayrılarak bir tutam tuz atılmış suda haşlanır. Süzgeçten geçirilir, su veya süt ile yumuşatılır, bir miktar yağ ilavesi ile bebeğe verilir. 6. aydan sonra menüye ilave edilebilir.

Ispanak püresi: Ispanaklar yıkanır, temizlenir, bir tutam tuz atılmış çok az suda haşlanır. Süzgeçten geçirilir. Arzu edilirse tüm sebzeler birlikte haşlanıp süzgeçten geçirilerek karışık püre olarak verilebilir.

 
 
Copyright © BEBEK BESLENMESİ