Mamaları Hazırlanma Yöntemleri

İlk haftalarda bebek sık sık acıkacağı için mamasını önceden hazırlayıp buzdolabında bulundurmak iyi olur. Bebeğe, dokuz aylık olana dek, süt çocuğu için olan mamalardan verilmelidir. Bu mamalar işlenmiş inek sütünden yapılır. Bebeğe ne tür ve hangi marka mama verileceği doktora danışılmalıdır. Bebeğe verilen mamanın türünün ve markasının değiştirilmesi onun midesini bozabilir. Süt çocuğu için yapılan mamalar, daha kolay hazırlanması için, toz halinde satılır. Kutunun üzerinde ne kadar suya ne kadar toz karıştırılacağı yazmaktadır. Uygun ölçekte toz, kaşık ile alındıktan sonra fazlası bir bıçak yardımı ile sıyrılır. Size tavsiye edilen oranlara titizlikle uymanız, bebeğin uygun kilo alması için önemlidir; aksi takdirde bebeğiniz, aşırı kilo alabilir. Fazla su ile hazırlanan mamalar ise bebeğin kilo alımını yavaşlatır. Mama hazırlamak için kullanacağınız su, önceden kaynatılıp soğutulmuş olmalıdır. Bekletilmiş su kullanılmamalıdır. Mamayı doğrudan biberonda ya da başka bir kabın içinde hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan mamalar biberonda, biberon memesi içe dönük olacak şekilde kapağı kapatılıp buzdolabında 24 saat saklanabilir.

 
 
Copyright © BEBEK BESLENMESİ