Yoğurt


Bebek beslenmesinde önemli bir besin maddesi olan yoğurt, 2. aydan itibaren verilir.


Hazırlanışı: Süt temiz bir kaba konularak 2/3 kalana kadar kaynatılır. 45° ye kadar ılıtılır (Elin üzerine damlatıldığında yakmamalıdır.). Ilıtılmış süte çok az ezilmiş yoğurt kaymağı bozulmayacak şekilde ilave edilir. Mayalanmış sütün üstü örtülerek 45° lik fırında 4-8 saat bekletilir. Fırından çıkartılan yoğurt, serin bir yerde muhafaza edilir. Mayalanmış süt kabının üzeri kalın bez veya minderle örtülerek 2-3 saat bekletilerek de yoğurt hazırlanabilir.


Bebeğe verilecek yoğurdun kaymağı alınmalı ve ekşi olmamasına dikkat edilmelidir. Yoğurt ilk zamanlarda sulandırılarak ve şeker ilave edilerek verilir. Sulandırma pirinç suyu ile de yapılabilir. Şeker şart değildir.

 
 
Copyright © BEBEK BESLENMESİ